Is de beslagvrije voet nog geldig?

De beslagvrije voet wordt berekend met gegevens over uw maandelijkse inkomen. Uw inkomen kan wijzigen. De beslaglegger moet uw beslagvrije voet minimaal 1 keer per jaar opnieuw berekenen. Dat zorgt ervoor dat de beslagvrije voet (weer) klopt. 

Elk jaar een nieuwe berekening van de beslagvrije voet

De beslaglegger gebruikt de laatste gegevens uit de Basisregistratie Persoon (eerder bevolkingsregister) en de UWV Polisadministratie (een bestand met alle Nederlandse inkomens) om de beslagvrije voet opnieuw uit te rekenen. Heeft u meer informatie gegeven? Dan controleert de beslaglegger elk jaar of die gegevens nog kloppen.

Ligt er beslag op uw bijstandsuitkering, IOAW-uitkering of IOAZ-uitkering? Dan hoeft de beslaglegger de beslagvrije voet niet opnieuw te berekenen. De gemeente zorgt er dan voor dat uw beslagvrije voet klopt. 

Als de beslaglegger uw beslagvrije voet opnieuw berekent, ontvangt u een nieuwe modelmededeling. Heeft u na een jaar nog geen modelmededeling ontvangen over uw beslagvrije voet? En ontvangt u geen bijstandsuitkering, IOAW-uitkering of IOAZ-uitkering? Neem dan contact op met uw beslaglegger.